Betegágy típusok

 

Elektromos betegágy típusok, elérhető funkciók

Az elektromos betegágy, más néven otthonápolási ágy többféle típusban elérhető, melyek között funkcionális eltérések is lehetnek.
Vásárlás vagy bérlés előtt javasolt tisztában lenni azzal, hogy milyen funkciókra van szükség.

Ezek alapján megkülönböztetünk alapfunkciókat és olyan további extra funkciókat, melyek csak bizonyos esetekben szükségesek.


 

Alapvető funkciók

Ezek azok a minimálisan elvárt funkciók, melyek alkalmassá teszik a betegágyat arra, hogy ellássa az alapvető otthonápoláshoz köthető igényeket, gyakorlatilag ezek különböztetik meg az otthonápolási ágyat egy átlagos ágytól:

 

 • Magasságállítás. A teljes ágy magassága elektromosan, távirányítóval, fokozatmentesen állítható legyen kb. 45 és 85cm között. Ez az alapvető funkció az ápolást könnyíti meg. A megfelelő magasságban végezhető ápolási feladatok amellett hogy óvják az ápoló derekát a beteget is kímélik, mert a feladat gyorsabban elvégezhető. Megkönnyíti az orvosi kivizsgálást és a masszírozást is.
 • Háttámla állítás. Elektromosan, távirányítóval és fokozatmentesen állítható legyen a betegágy háttámlája, fekvőtől ülőpozícióig. Ez a funkció az étkezés mellett az alapvető ápolási feladatok könyebb ellátásában segít, ezen felül egy kis önálló szabadságot adhat a betegnek a mozgásra.
 • Távirányító. A betegágy távirányítója tartalmazza az összes elektromos funkció irányítógombjait, melyet a beteg alapesetben önállóan is irányíthat, azonban ha ez nem lehetséges, akkor a családtag vagy ápoló kezeli a távirányítót.
 • Kapaszkodó, mely kerülhet jobb vagy bal oldalra (jobb vagy balkezes). Önálló, alapvető mozgolódás, helyezkedés támogatására.
 • Leesésgátló oldalrács az ágy mindkét oldalán, mely szükség szerint felemelhető vagy leereszthető, ha épp nincs rá szükség
 • Fékezhető kerekek. Az ápolási ágy kerekeken könnyen odébb mozdítható, forgatható ezzel jobb hozzáférést biztosít. A kerekek fixen lefékezhetők, ekkor az ágy nem tud elgurulni.
 • Lábtartó állítás kézzel. Kézi lábtartó állítási lehetőség, mely a betegágy boka / térd részét emeli. A láb keringését javítja, ha a láb magasságát változtatják.

 

Extra, különleges betegágy funkciók

Speciális helyzetekhez és betegségek kezeléséhez lehetnek szükségesek. Azok az otthonápolási ágyak, melyek rendelkeznek ezen extra funkciók valamelyikével, a fent felsorolt alapvető funkcionalitást természetesen tartalmazzák.

 

 • Lábtartó állítás elektromosan. Míg az alapvető funkcionalitásnál mechanikusan, kézzel történik a lábrész emelése, az extra betegágyaknál már ez is elektromosan történik, távirányítóval, fokozatmentesen.
 • Trendelenburg pozíció.  A betegágy fekvőfelülete egyenes marad, a fej része a vízszintestől azonban lefele kerül, a lábrész pedig felfelé. 30 - 45 fokba fordítható a fekvő beteg.
 • Fordított Trendelenburg, másnéven antitrendelenburg pozíció. A Trendelenburg pozició fordítottja, ahol a fej magasabban van, mint a lábak.

 


 

Bérelhető betegágyaink mindegyike megfelel az alapvető elvárásoknak, a betegágy árakról, bérlésről információt itt talál: Betegágy bérlés árak

 


 

Betegágy bérléshez hívjon minket!Betegágy bérlés telefonon. Hívjon bátran, amiben tudunk, segítünk!   06 30 896 26 85 Hétvégén is
 • Megosztás :

KATEGÓRIÁK

MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT

A kívánt művelethez bejelentkezés szükséges! Bejelentkezés

VÉLEMÉNYEK (0)

Még senki sem mondta el véleményét, legyen az első véleményével!